De haagbeuk

De Carpinus Betulus, ook wel bekend als de Haagbeuk, is een mooie haagplant die gecombineerd kan worden met andere haagplanten voor een mooie gevarieerde haag rondom jouw tuin. Daarbij is de plant ook goed bestemd tegen verschillende (weers) omstandigheden, ideaal toch. Zo kun jij lang genieten van de haagplant.

Deze plant kan 80 tot 300 centimeter hoog worden waardoor deze voor voldoende privacy in jouw tuin kan zorgen. Met de verschillende kleuren gedurende het jaar is dit echt een toevoeging aan jouw tuin. In april loopt het blad van deze plant uit, waarna deze in de herfst verandert naar donkergeel. In de winter bieden de koper gekleurde bladeren bescherming aan allerlei dieren.

De voordelen van een haagbeuk:

  • De haagbeuk kan tegen een vochtige ondergrond
  • De haagplant kan in de gewenste vorm gesnoeid worden.
  • De haagplant biedt privacy en dient als een windscherm.
  • De kleuren van deze plant verschillen per jaargetijde wat een mooi kleurenpallet geeft in jouw tuin.

De plant kan leven op verschillende soorten gronden, maar geschikt voor kustgebieden is deze plant niet.

Tips over de verzorging

De haagbeuk heeft weinig verzorging nodig maar het is wel belangrijk om de planten in de beginfase voldoende water te geven totdat de wortels goed in de grond zijn verworven. Om onkruid te onderdrukken rondom de plant is het belangrijk om mulch aan te brengen. Daarbij kun je ook met enige regelmaat gebruik maken van kunstmest om de plant extra te voeden.

Bij Haagplanten Heijnen kun jij deze haagbeuk aanschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *